Wokad grönkålssallad med tonfiskröra
  • Tid 25 min

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

3.46 (13 betyg)

Ät mycket mörkgröna blad och grönsaker, fullt av nyttigheter.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g hackad färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 1 kokt ägg
  • 1 msk kapris
  • 2 msk finhackad rödlök
Tonfiskröra:
  • 1 burk tonfisk i vatten (200 g)
  • 2 kokta hackade ägg
  • 1 dl kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pressa ut lite av vätskan ur tonfisken och blanda med resten av ingredienserna till röran. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och slunga runt kålen 3 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Fördela grönkål, tomat och ägg på portionstallrikar. Lägg tonfiskröran i mitten och toppa med extra kapris och rödlök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Jättegott men hoppade över att woka grönkålen. Tycker den är godare rå.