Vitlöksdoftande ugnskyckling med oliver
  • Tid 15 min + 2 timmar i ugnen
  • Ugn 130°

Vitlöksdoftande ugnskyckling med oliver

3.85 (26 betyg)

Låt ugnen göra jobbet och köket fyllas av de underbara dofter ifrån denna härliga kycklingrätt.

  • Tillagningstid 15 min + 2 timmar i ugnen
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 130°

Ingredienser

8 portioner
  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 paprikor, i bitar (valfri färg)
  • 2 dl kalamataoliver
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över olja (spara hälften av basilikan till servering). Salta och peppra.

  2. 2

    Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. För krispigare yta på kycklingen, sätt plåten högre upp i ugnen, på grilleffekt, de sista 5 minuterna. Servera med valfria tillbehör.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tove

    Mycket gott!

  • Astrid

    Gott!!!

  • Eva

    130 grader står det i Coops mattidning

  • Eva-Lena

    Vilka grader på ugnen tro?