Vitlöksdoftande mos och panerad halloumi

Betyg (1-5):
4.05 (19 betyg)

Fiskpinnar är gott, men det här är godare!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Vitlöksdoftande mos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • Myntaärter
  • 200 g gröna ärter
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi:

  1. Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  2. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter:

  1. Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt. Tada!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-01-25

Sååå gott!

Liknande recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Falukorvsgratäng

(14)

Färskpotatis som risotto

(0)

Grönsakssoppa

(15)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Potatistortilla med chèvrekräm

(1)

Laxpaj med potatis

(13)

Kalkon med sötpotatis

(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Vitlöksdoftande mos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • Myntaärter
  • 200 g gröna ärter
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Vitlöksdoftande mos och panerad halloumi

Betyg (1-5):
4.05 (19 betyg)

Fiskpinnar är gott, men det här är godare!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi:

  1. Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
  2. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter:

  1. Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt. Tada!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin

2017-01-25

Sååå gott!

Liknande recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Falukorvsgratäng

(14)

Färskpotatis som risotto

(0)

Grönsakssoppa

(15)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Potatistortilla med chèvrekräm

(1)

Laxpaj med potatis

(13)

Kalkon med sötpotatis

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies