Vitkålssoppa med frikadeller på skinkfärs

Vitkålssoppa med frikadeller på skinkfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En billigare och bättre råvara en vitkål finns kanppt att finna. Lyxa till denna bondsoppa med saftig frikadeller.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • Frikadeller på skinkfärs:
  • 400 g skinkfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kokning:
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • Vitkålsoppa:
  • 750 g strimlad vitkål
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 12 dl hönsbuljong, från frikadellkoket
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk kummin, om så önskas
  • 2 msk soja

Gör så här

Frikadeller på skinkfärs:

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Tillsätt ägg och peppar och rör tills allt är väl blandat. Forma färsen till små bullar.
  2. Mät upp vatten till 8-10 cm höjd i en kastrull, lägg i buljongtärningarna och koka upp. Koka frikadellerna i buljongen ca 5 minuter eller tills de flyter upp. Gott att servera i vitkålssoppa.

Vitkålsoppa:

  1. Smält matfett i en stor gryta. Lägg i och fräs kålstrimlorna under omrörning tills de slaknar. Kålen kan också, uppdelad i omgångar, brynas i en stekpanna men blir då mer hårdsmält. Häll buljongen från frikadellkoket i grytan tillsätt kryddorna och koka kålen mjuk under lock, 15-20 minuter.
  2. Smaka av soppan med lite soja som ger både smak och färg. Lägg i frikadellerna och servera soppan rykande het.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vitkålssoppa med frikadeller på skinkfärs
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Frikadeller på skinkfärs:
  • 400 g skinkfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kokning:
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • Vitkålsoppa:
  • 750 g strimlad vitkål
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 12 dl hönsbuljong, från frikadellkoket
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk kummin, om så önskas
  • 2 msk soja

Vitkålssoppa med frikadeller på skinkfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En billigare och bättre råvara en vitkål finns kanppt att finna. Lyxa till denna bondsoppa med saftig frikadeller.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

Frikadeller på skinkfärs:

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Tillsätt ägg och peppar och rör tills allt är väl blandat. Forma färsen till små bullar.
  2. Mät upp vatten till 8-10 cm höjd i en kastrull, lägg i buljongtärningarna och koka upp. Koka frikadellerna i buljongen ca 5 minuter eller tills de flyter upp. Gott att servera i vitkålssoppa.

Vitkålsoppa:

  1. Smält matfett i en stor gryta. Lägg i och fräs kålstrimlorna under omrörning tills de slaknar. Kålen kan också, uppdelad i omgångar, brynas i en stekpanna men blir då mer hårdsmält. Häll buljongen från frikadellkoket i grytan tillsätt kryddorna och koka kålen mjuk under lock, 15-20 minuter.
  2. Smaka av soppan med lite soja som ger både smak och färg. Lägg i frikadellerna och servera soppan rykande het.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!