Vit chokladkladdkaka
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Vit chokladkladdkaka

3.04 (172 betyg)

Vit choklad och hallon ... Oemotståndligt!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

20 bitar
  • 200 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g färska hallon
Till garnering:
  • florsocker
  • färska hallon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret, det vill säga, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet.

  3. 3

    Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Vänd ner hallonen försiktigt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x25 cm. Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker och garnera med hallon vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kakan kan göras i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bengan

    Mycket smaskig kaka enkel att göra. Men Som stenfruktsallergiker så byter jag ut hallonen till annan behandlad frukt t.ex. konserverad Coktailfrukt.

  • Hanna webbredaktör

    Till Kajsa: Du kan ha vilka bär som helst istället för hallon. Välj efter smak.

  • Kajsa

    Låter smarrigt som attan! Men finns det något bra alternativ till hallon? Blåbär? Passionsfrukt?

  • Laila

    Jättemumsig, tack för receptet!

Visa fler