Vit chokladkladdkaka

Betyg (1-5):
3.06 (180 betyg)

Vit choklad och hallon ... Oemotståndligt!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 200 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g färska hallon
  • Till garnering:
  • florsocker
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret, det vill säga, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet.
  3. Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Vänd ner hallonen försiktigt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x25 cm. Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker och garnera med hallon vid servering.

Tips

Kakan kan göras i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvor

2019-09-05

Världens smaskigaste kladdkaka. Underbart god.

Malin

2019-01-03

Både barn och vuxna älskar denna. Har gjort den flera gånger.

Eva-Britt

2018-07-18

Jätte god kaka,lätt att göra.serverade med jordgubbar och grädde.

Bengan

2017-05-30

Mycket smaskig kaka enkel att göra. Men Som stenfruktsallergiker så byter jag ut hallonen till annan behandlad frukt t.ex. konserverad Coktailfrukt.

Hanna webbredaktör

2016-04-18

Till Kajsa: Du kan ha vilka bär som helst istället för hallon. Välj efter smak.

Kajsa

2016-04-13

Låter smarrigt som attan! Men finns det något bra alternativ till hallon? Blåbär? Passionsfrukt?

Laila

2016-03-19

Jättemumsig, tack för receptet!

Agnetha

2016-03-04

Tack för svaret. Kan ej se i själva receptet att det är så.

Hanna webbredaktör

2016-03-03

Till Lena: Både vit choklad och blockchoklad går bra!

Hanna webbredaktör

2016-03-03

Till Agneta: 125 g färska hallon ska ner i kaksmeten och sedan kan man ha lite till garnering :)

Agnetha

2016-03-03

Kan någon vara snäll och svara, tack.

Lena

2016-03-02

Ska det vara vanligvit choklad eller blockchoklad?

Agnetha

2016-03-02

Hej! Hallon står på 2 ställen i ingredienslistan. Men jag ser inga hallon i själva kakreceptet. Ska hallonen användas endast till dekoration?

Liknande recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Påskens morotstårta

(28)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Min godaste rabarberpaj

(27)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g färska hallon
  • Till garnering:
  • florsocker
  • färska hallon

Vit chokladkladdkaka

Betyg (1-5):
3.06 (180 betyg)

Vit choklad och hallon ... Oemotståndligt!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret, det vill säga, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet.
  3. Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Vänd ner hallonen försiktigt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30x25 cm. Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker och garnera med hallon vid servering.

Tips

Kakan kan göras i rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvor

2019-09-05

Världens smaskigaste kladdkaka. Underbart god.

Malin

2019-01-03

Både barn och vuxna älskar denna. Har gjort den flera gånger.

Eva-Britt

2018-07-18

Jätte god kaka,lätt att göra.serverade med jordgubbar och grädde.

Bengan

2017-05-30

Mycket smaskig kaka enkel att göra. Men Som stenfruktsallergiker så byter jag ut hallonen till annan behandlad frukt t.ex. konserverad Coktailfrukt.

Hanna webbredaktör

2016-04-18

Till Kajsa: Du kan ha vilka bär som helst istället för hallon. Välj efter smak.

Kajsa

2016-04-13

Låter smarrigt som attan! Men finns det något bra alternativ till hallon? Blåbär? Passionsfrukt?

Laila

2016-03-19

Jättemumsig, tack för receptet!

Agnetha

2016-03-04

Tack för svaret. Kan ej se i själva receptet att det är så.

Hanna webbredaktör

2016-03-03

Till Lena: Både vit choklad och blockchoklad går bra!

Hanna webbredaktör

2016-03-03

Till Agneta: 125 g färska hallon ska ner i kaksmeten och sedan kan man ha lite till garnering :)

Agnetha

2016-03-03

Kan någon vara snäll och svara, tack.

Lena

2016-03-02

Ska det vara vanligvit choklad eller blockchoklad?

Agnetha

2016-03-02

Hej! Hallon står på 2 ställen i ingredienslistan. Men jag ser inga hallon i själva kakreceptet. Ska hallonen användas endast till dekoration?

Liknande recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Påskens morotstårta

(28)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Min godaste rabarberpaj

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies