Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt
  • Tid 15 min + tid att stelna
  • Ugn 200º

Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt

0 (0 betyg)

Superenkel och god pannacotta med vit choklad. Receept av Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 15 min + tid att stelna
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.

  2. 2

    Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.

  3. 3

    Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.

Smulströssel:

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar