För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vinkokta blåmusslor med tomat och vitlök

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Moules frites eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili, som serveras med sötpotatisfries och en aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen och lägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Gott också att vända runt musslorna och såsen med nykokt spagetti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tomater, tärnade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 dl aioli

Vinkokta blåmusslor med tomat och vitlök

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Moules frites eller musslor som kokas med tomat, vitlök, vin och chili, som serveras med sötpotatisfries och en aioli.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommes enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng de som är öppna eller trasiga. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomaterna och stek 3 min till. Häll i vinet, höj värmen och lägg i musslorna. Sätt på lock och koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Servera musslorna med sötpotatispommes och aioli.

Tips

Gott också att vända runt musslorna och såsen med nykokt spagetti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)