Vinhandlarens glögg

Vinhandlarens glögg

5 (1 betyg)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lila extra.

  • Ingredienser 9

Tillagningstid: 2 dygn 10 minuter

Ingredienser

12 dl
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.

  2. 2

    Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.

  3. 3

    Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar