Vinhandlarens glögg

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lila extra.

12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hemavans äppelkaka

(155)

Krämig wasabisill

(6)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Bowl med sashimilax

(3)

Mangobowl med kokos

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 vaniljstång
  • 2 st bittermandlar
  • 6 st kardemummafrö
  • 1 kanelstång
  • 1 dl russin
  • 3.5 dl konjak
  • 3 dl socker
  • 7.5 dl fylligt spanskt rött vin
  • 3 dl halvsöt sherry

Vinhandlarens glögg

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Kryddiga russin med vanilj, kanel och kardemumma ger den här glöggen av konjak, rött vin och sherry det lila extra.

12 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skåra vaniljstången på längden och lägg med övriga kryddor och russin i knappt 1/3 av konjaken och låt stå övertäckt i två dygn.
  2. Smält sockret i lite kokande vatten. Blanda vin, sherry och resten av konjaken och tillsätt sockret och kryddblandningen. Värm glöggen och sila bort kryddorna.
  3. Om så önskas kan blandningen brännas av med en tändsticka. Servera glöggen het.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Hemavans äppelkaka

(155)

Krämig wasabisill

(6)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Bowl med sashimilax

(3)

Mangobowl med kokos

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies