Vegospett med tomatsalsa
  • Tid 25 min

Vegospett med tomatsalsa

3.44 (25 betyg)

Vegospetten är utmärkt buffémat och et perfekt vegetariskt grillalternativ.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 stycken
Spett:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling
Tomatsalsa:
  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till tomatsalsan.

  3. 3

    Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det blir lättare att lyckas med rotfrukterna om de är förkokta. Grilla först och marinera sedan. Varma grönsaker drar åt sig smak bättre än kalla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emil

    folk hänger upp sig på namnet.. har inte testat salsan, men brukar göra burgare av spett smeten och det blir riktigt bra!

  • Louise

    Toppenrecept! Blir allra godast grillade.

  • Peter

    Kanon VEGOspett riktigt gott.. kanske skulle försöka leta reda på ett VEGANspett när man ändå håller på

  • Caroline

    Ni kan inte kalla det vegospett om det innehåller ägg, ost och honung! Snacka om antiklimax när man läste receptet...

Visa fler