Vegolasagne med soltorkade tomater, spenat och Chèvre
Vegolasagne med soltorkade tomater, spenat och Chèvre
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Vegolasagne med soltorkade tomater, spenat och Chèvre

4.5 (4 betyg)

Underbart god och smakrik lasagne med spenat, chévre och soltorkade tomater.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 285 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 140 g chèvre eller fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • rucola
  • körsbärstomater
  • smulad chèvre
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.

  2. 2

    Häll bort oljan från soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater.

  3. 3

    Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passande ugnsform. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.

  4. 4

    Servera lasagnen med rucola och tomat, ev toppad med smulad chèvre.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att göra med frysta och tinade spenatblad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar