Vegetarisk risnudelwok
  • Tid 25 min

Vegetarisk risnudelwok

5 (1 betyg)

Nudelwok är både gott och kul att äta. Den här vegetariska risnudelwoken innehåller massor av grönsaker samt söt, strimlad omelett, så som man gör den i Asien.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 1 morot, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.

  2. 2

    Vispa upp ägg, vatten och socker lätt. Värm en liten stekpanna med några droppar olja i och häll ut ett tunt lager av äggsmeten. Stek på låg värme tills ytan nästan har blivit tillagad på undersidan och vik ihoptill en halvmåne. Stek upp all smet på samma sätt och strimla sedan omeletterna.

  3. 3

    Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek alla grönsakerna tillsammans med ingefära och vitlök någon minut. Salta. Vänd ner nudlar och omelettstrimlor. Ringla över soja och servera med koriander och chili.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar