Vegetarisk risnudelwok

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Nudelwok är både gott och kul att äta. Den här vegetariska risnudelwoken innehåller massor av grönsaker samt söt, strimlad omelett, så som man gör den i Asien.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g risnudlar
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 1 morot, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  2. Vispa upp ägg, vatten och socker lätt. Värm en liten stekpanna med några droppar olja i och häll ut ett tunt lager av äggsmeten. Stek på låg värme tills ytan nästan har blivit tillagad på undersidan och vik ihop till en halvmåne. Stek upp all smet på samma sätt och strimla sedan omeletterna.
  3. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek alla grönsakerna tillsammans med ingefära och vitlök någon minut. Salta. Vänd ner nudlar och omelettstrimlor. Ringla över soja och servera med koriander och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Glasnudlar med ägg

(3)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g risnudlar
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 1 morot, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, strimlad

Vegetarisk risnudelwok

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Nudelwok är både gott och kul att äta. Den här vegetariska risnudelwoken innehåller massor av grönsaker samt söt, strimlad omelett, så som man gör den i Asien.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  2. Vispa upp ägg, vatten och socker lätt. Värm en liten stekpanna med några droppar olja i och häll ut ett tunt lager av äggsmeten. Stek på låg värme tills ytan nästan har blivit tillagad på undersidan och vik ihop till en halvmåne. Stek upp all smet på samma sätt och strimla sedan omeletterna.
  3. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek alla grönsakerna tillsammans med ingefära och vitlök någon minut. Salta. Vänd ner nudlar och omelettstrimlor. Ringla över soja och servera med koriander och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ramen med salladskål och champinjoner

(16)

Glasnudlar med ägg

(3)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies