Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti
  • Tid 40 min

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

3.33 (3 betyg)

Här finns julens alla smaker! De veganska färsbollarna har smak av senap och de serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål som har kryddats med ingefära. Servera med äppelmos för den riktiga julkänslan!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 msk neutral olja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.

  2. 2

    Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.

  3. 3

    Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar