För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Här finns julens alla smaker! De veganska färsbollarna har smak av senap och de serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål som har kryddats med ingefära. Servera med äppelmos för den riktiga julkänslan!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koreansk BBQ-taco

(3)

Marinerade grillade tofuspett

(5)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(57)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Vietnamesiska rispappersrullar

(6)

Tacotårta med nachos

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl sojagrädde eller vatten
  • 600 g vegetarisk formbar vegofärs
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 250 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • 100 g färsk grönkål, i bitar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • salt och svartpeppar

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Här finns julens alla smaker! De veganska färsbollarna har smak av senap och de serveras med söt kålrotsspaghetti och färsk grönkål som har kryddats med ingefära. Servera med äppelmos för den riktiga julkänslan!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn löken i olja. Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla ca 3 min. Tillsätt lök, färs, senap och salt. Blanda till en jämn smet.
  2. Forma färsen till små bollar med blöta händer. Stek färsbollarna runt om i olja på medelhög värme 7–8 min.
  3. Fräs kålrot och grönkål i olja på hög värme någon minut. Tillsätt ingefära och smaka av med salt och peppar. Servera julbullarna med kålrotsspaghettin.

Servering

Gott att servera äppelmos till.

Tips

Blanda hälften Eriksberg Hovmästarlager 0,5% och hälften Apotekarnes julmust med kanelstång, stjärnanis och skivad apelsin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koreansk BBQ-taco

(3)

Marinerade grillade tofuspett

(5)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(57)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Vietnamesiska rispappersrullar

(6)

Tacotårta med nachos

(6)