Vegan-lasagne
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Vegan-lasagne

4.23 (48 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 morot (ca 100 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 selleristjälk
  • 1 liten gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl Imat fraiche
  • 6 torkade lasagneplattor
  • 1 dl riven veganost
Till servering:
  • färsk grönkål
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Tärna alla grönsaker fint och stek med chili och vitlök i olivolja tills de är något mjuka.

  2. 2

    Tillsätt tomatpurén och stek 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och lägg i buljongtärning och oregano. Salta och peppra. Låt sjuda ca 8 min på låg värme.

  3. 3

    Varva grönsaksröran med pastaplattor och Imat fraiche. Låt sista lagret vara grönsaksröra. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera med t ex grönkålssallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och riven ost.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sebastian

    Väldigt bra recept! Själv strör jag näringsjäst över den rivna "osten" vilket ger en smak av lite kraftigare ost.

  • Saga

    Tack Coop för ett bra och enkelt recept! Så fort familjen ska göra lasagne är det detta vi utgår ifrån. Älskar att det är så mycket grönsaker och härligt i! Idag gjordes grönsakssåsen på en halv zucchini, ett förvällt paket sojafärs (125g torrvikt), två rivna morötter, en gul paprika, en STOR gul lök, 250g färsk svamp, tre vitlöksklyftor, två konserver krossade tomater samt en massa kryddor. Istället för crème fraîche använde vi en liten förp. keso. Hela skapelsen toppades med en påse färdigriven mozzarella. LUKTAR UNDERBART FRÅN UGNEN! Det blev lite grönsakssås över, men det var tanken. Om man inte vill ha sås över så kan man minska mängderna :) Rekommenderas!

  • Katarina

    Gjorde grönsaksröran i förväg och frös in - lasagnen blev mycket god men minska i så fall på tomatkrossen eftersom det blev lite "vattnigt".

  • Charlotte

    gjorde en bechamelsås på havremjölk istället för Imat fraiche. Blev också gott

Visa fler