Västerbottenspaj med rullströmming

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g västerbottensost, riven
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Ädelostpaj med spenat - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 225 g smör, kallt och tärnat
  • 1 ägg, kallt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 360 g strömmingsfiléer
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 3 msk hackad dill
  • 4 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm vitpeppar
  • 165 g västerbottensost, riven
  • 20 g smör

Västerbottenspaj med rullströmming

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 1 tim + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:225º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och smör till ett smul i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frys ca 20 min. 3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°. Klipp av ryggfenan på strömmingarna. Lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Tryck ut ca 1 tsk kaviar på varje filé. Strö över 1/2 tsk salt, och dill.
  4. Vispa ihop grädde, ägg, 1 tsk salt och peppar. Rulla ihop strömmingsfiléerna och lägg dem med skarven ner i pajskalet. Varva rullarna med riven ost och häll på äggstanningen.
  5. Hyvla över någon skiva smör på toppen och grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Ädelostpaj med spenat - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies