Västerbottensomelett med kantareller
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Västerbottensomelett med kantareller

2.95 (20 betyg)

Svamp, lagrad ost och hackad dill får idag sätta smak på den alltid så ombytliga omeletten.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 300 g färskost, gärna philadelphia
  • 400 g riven västerbottensost
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 ägg
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ostarna med elvisp och tillsätt dillen. Vispa i ett ägg i taget.

  2. 2

    Smörj och bröa en rund bakform.

  3. 3

    Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.

  4. 4

    Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och toppa tårtan med dem.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar