För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Västerbottensomelett med kantareller

Betyg (1-5):
2.95 (20 betyg)

Svamp, lagrad ost och hackad dill får idag sätta smak på den alltid så ombytliga omeletten.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färskost, gärna philadelphia
  • 400 g riven västerbottensost
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 ägg
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ostarna med elvisp och tillsätt dillen. Vispa i ett ägg i taget.
  2. Smörj och bröa en rund bakform.
  3. Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.
  4. Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och toppa tårtan med dem.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(6)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Öppen svampomelett

(7)

Tonfiskröra på rågbröd

(6)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(57)

Brunchplåt

(34)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g färskost, gärna philadelphia
  • 400 g riven västerbottensost
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 ägg
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Västerbottensomelett med kantareller

Betyg (1-5):
2.95 (20 betyg)

Svamp, lagrad ost och hackad dill får idag sätta smak på den alltid så ombytliga omeletten.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ostarna med elvisp och tillsätt dillen. Vispa i ett ägg i taget.
  2. Smörj och bröa en rund bakform.
  3. Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, smeten ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.
  4. Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och toppa tårtan med dem.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skink- och ostpaj

(6)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Öppen svampomelett

(7)

Tonfiskröra på rågbröd

(6)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

(57)

Brunchplåt

(34)