För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Västerbottenostpizza

Betyg (1-5):
4.38 (8 betyg)

Pizza med västerbottensost och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk laxburgare

(4)

Kallrökt lax med krämig potatissallad

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Spicy tuna roll

(20)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fisktaco med mangosalsa

(38)

Minipiroger med lax

(1)

Krämig wasabisill

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Västerbottenostpizza

Betyg (1-5):
4.38 (8 betyg)

Pizza med västerbottensost och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk laxburgare

(4)

Kallrökt lax med krämig potatissallad

(0)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Spicy tuna roll

(20)

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fisktaco med mangosalsa

(38)

Minipiroger med lax

(1)

Krämig wasabisill

(8)