Vårsallad med sparris och ägg
  • Tid 25 min

Vårsallad med sparris och ägg

4.67 (3 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg passar bra med en gnutta het tabascokryddad sås.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • 750 g grön sparris
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.

  2. 2

    Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!