Vårsallad med sparris och ägg

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg passar bra med en gnutta het tabascokryddad sås.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Krämig rucolasill

(5)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Laxsashimi

(1)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 750 g grön sparris
  • 6 mjukkokta och skalade ägg
  • 1 dl hackade pistagenötter eller cashewnötter
  • 1 tsk salt per 0,5 liter vatten
  • Sås:
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk senap
  • 3 msk vatten
  • 0.25 krm tabasco (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)

Vårsallad med sparris och ägg

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Spänstig sparris med krämiga ägg passar bra med en gnutta het tabascokryddad sås.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta träiga delarna av sparrisstjälkarna. Koka upp lättsaltat vatten i t ex en traktörpanna. Lägg i och koka sparrisen tills den knappt är mjuk, 5-10 minuter.
  2. Lägg ut kall eller ljummen sparris och ägghalvor på ett stort fat. Blanda såsen, smaka av med lite salt och peppar. Ringla den över salladen och strö på nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2013-05-01

Denna underbara sallad tröttnar jag aldrig på! Gärna som en lunch eller en lättare kvällsmåltid. Mycket enkel att göra och resultatet blir fantastiskt gott!

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

(6)

Krämig rucolasill

(5)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Laxsashimi

(1)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies