Vårrullar med vegofärs och dippsås
  • Tid 35 min

Vårrullar med vegofärs och dippsås

4 (3 betyg)

Pröva dessa lättgjorda vårrullar med vegofärs smaksatt med ingefära. otroligt goda!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g sojafärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g wokmix, Hackat och klart
  • neutral olja till stekning
  • 125 g färsk filodeg (5 filodegsark)
Dippsås
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i soja, socker och sesamolja. Rör om och vänd ner grönsakerna. Ta pannan från värmen och låt svalna något.

  2. 2

    Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt.

  3. 3

    Blanda sweetchili med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna i ett salladsblad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christina

    Supergott! Gör dubbel sats o ta lite mindre socker så blir det toppen. Serverade med många olika grönsaker i olika skålar.