För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vårrullar med vegofärs och dippsås

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Pröva dessa lättgjorda vårrullar med vegofärs smaksatt med ingefära. otroligt goda!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g sojafärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g wokmix, Hackat och klart
  • neutral olja till stekning
  • 125 g färsk filodeg (5 filodegsark)
  • Dippsås
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i soja, socker och sesamolja. Rör om och vänd ner grönsakerna. Ta pannan från värmen och låt svalna något.
  2. Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt.
  3. Blanda sweetchili med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.

Tips

Servera gärna i ett salladsblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2018-10-21

Supergott! Gör dubbel sats o ta lite mindre socker så blir det toppen. Serverade med många olika grönsaker i olika skålar.

Liknande recept

Tofu tikka masala

(15)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Misosoppa

(0)

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

(8)

Tacotårta

(14)

Buddha bowl

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g sojafärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 200 g wokmix, Hackat och klart
  • neutral olja till stekning
  • 125 g färsk filodeg (5 filodegsark)
  • Dippsås
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

Vårrullar med vegofärs och dippsås

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Pröva dessa lättgjorda vårrullar med vegofärs smaksatt med ingefära. otroligt goda!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i soja, socker och sesamolja. Rör om och vänd ner grönsakerna. Ta pannan från värmen och låt svalna något.
  2. Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt.
  3. Blanda sweetchili med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.

Tips

Servera gärna i ett salladsblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2018-10-21

Supergott! Gör dubbel sats o ta lite mindre socker så blir det toppen. Serverade med många olika grönsaker i olika skålar.

Liknande recept

Tofu tikka masala

(15)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Misosoppa

(0)

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

(8)

Tacotårta

(14)

Buddha bowl

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Veganska färsbollar med kålrotsspaghetti

(5)