
Vårrullar med dippsås och mynta
Betyg (1-5):
Asiatisk klassiker till buffén eller som tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (17)
- 4 ark filodeg
- 0.5 dl olja till gräddningen
- 1 tsk flingsalt (efter smak)
- Fyllning:
- 1 msk olja
- 2 hackade vårlökar
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1.5 msk skalad, riven, färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 5 dl böngroddar
- 150 g grovrivna morötter
- 2 tsk fisksås
- Dippsås:
- 2 msk risvinäger
- 3 msk sweet chilisås
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk fisksås
- Till servering:
- 400 g hela blad isbergssallad
- 2 färsk mynta i hela kvistar
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.
I ugnen
- Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.
Dippsås
- Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.
Till servering
- Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.
Servering
Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.
Liknande recept
Vårrullar med dippsås och mynta
Betyg (1-5):
Asiatisk klassiker till buffén eller som tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.
I ugnen
- Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.
Dippsås
- Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.
Till servering
- Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.
Servering
Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!