Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok
  • Tid 30 min

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

2.8 (5 betyg)

Vänd kräftorna snabbt på grillen och servera med en fräsch wok och det stingiga sezuansmöret.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 10 st kokta havskräftor
  • 4 msk smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk stött sechuanpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 4 lime, i klyftor
Wok:
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 dl mungbönsgroddar
  • 2 pak choy, delade blad
  • 1 finhackad chili
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm kräftorna på grillen i någon minut, de skall bara bli varma. Värm ej för länge.

  2. 2

    Blanda smöret med vitlök, sechuanpeppar och salt.

Wok

  1. 1

    Hetta upp jordnötsoljan i en wok. Woka munggroddar, pak soy, chili och cashewnötter i några minuter tills allt är genomvarmt, salta.

Servering

Servera kräftorna tillsammans med smör, wok och limeklyftor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar