Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Vänd kräftorna snabbt på grillen och servera med en fräsch wok och det stingiga sezuansmöret.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 10 st kokta havskräftor
  • 4 msk smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk stött sechuanpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 4 lime, i klyftor
  • Wok:
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 dl mungbönsgroddar
  • 2 pak choy, delade blad
  • 1 finhackad chili
  • 2 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Värm kräftorna på grillen i någon minut, de skall bara bli varma. Värm ej för länge.
  2. Blanda smöret med vitlök, sechuanpeppar och salt.

Wok

  1. Hetta upp jordnötsoljan i en wok. Woka munggroddar, pak soy, chili och cashewnötter i några minuter tills allt är genomvarmt, salta.

Servering

Servera kräftorna tillsammans med smör, wok och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonis hummer

(0)

Öppen hummerlasagne

(7)

Blomkålssoppa med saffran och räkor

(5)

Broccoli- och västerbottenspaj

(73)

Caesarsallad seafood

(24)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 10 st kokta havskräftor
  • 4 msk smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk stött sechuanpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 4 lime, i klyftor
  • Wok:
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 dl mungbönsgroddar
  • 2 pak choy, delade blad
  • 1 finhackad chili
  • 2 dl cashewnötter

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Vänd kräftorna snabbt på grillen och servera med en fräsch wok och det stingiga sezuansmöret.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm kräftorna på grillen i någon minut, de skall bara bli varma. Värm ej för länge.
  2. Blanda smöret med vitlök, sechuanpeppar och salt.

Wok

  1. Hetta upp jordnötsoljan i en wok. Woka munggroddar, pak soy, chili och cashewnötter i några minuter tills allt är genomvarmt, salta.

Servering

Servera kräftorna tillsammans med smör, wok och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonis hummer

(0)

Öppen hummerlasagne

(7)

Blomkålssoppa med saffran och räkor

(5)

Broccoli- och västerbottenspaj

(73)

Caesarsallad seafood

(24)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies