Varm linssallad med fetaost
  • Tid 45 min

Varm linssallad med fetaost

4 (9 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

8 portioner
  • 3 dl okokta gröna linser
  • 2 tsk kardemummafrö
  • 2 lagerblad
  • 750 g färsk broccoli
  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 3 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 dl olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar, efter smak
  • 200 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj linserna väl. Koka upp rikligt med saltat vatten (2 tsk per liter) och lägg i linser, kardemumma och lagerblad. Sjud tills linserna är mjuka, ca 30 minuter. Dela broccolin i små buketter. Låt dem koka med linserna 4-5 minuter mot slutet av koktiden.

  2. 2

    Under tiden, koka upp vatten och salt till couscous. Tag kastrullen från värmen, häll i couscousen, sätt på lock och låt stå att svälla ca 5 minuter.

  3. 3

    Dela pepparfrukten, skrapa ur kärnorna och finhacka fruktköttet. Skär löken i strimlor. Blanda pepparfrukt och lök med olja, honung, vinäger, salt och peppar.

  4. 4

    Låt linser och broccoli rinna av väl. Blanda dem med couscousen och vänd ner lökdressingen. Smaka av. Smula över fetaosten.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Makalöst gott! Vi skippade couscous och åt med färskpotatis, det var en hit. Lite turkisk yoghurt eller yoghurtsås passar bra till.

  • Agnes

    Himmelskt god och superenkel! Dessutom räcker den länge. Sedan jag blev vegan byter jag ut fetan mot marinerad tofu och honungen mot agavesirap. Gott och snällt!