Varm kycklingbuljong med pasta och grönsaker
  • Tid 20 min

Varm kycklingbuljong med pasta och grönsaker

0 (0 betyg)

Lättlagad soppa med curry, lagerplad och persilja.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond (blandad med vattnet blir buljong)
  • 1 lagerblad
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 tsk curry
  • 1 stor morot
  • 0.25 purjolök
  • 2 dl gröna ärtor
  • 3 dl kokt pasta, gärna i små stjärnor (minipasta)
  • 0.5 dl persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp buljongen tillsammans med lagerbladet, krydda med salt, peppar och curry. Skala moroten och skär den i tunna slantar, skär purjolöken i tunna skivor. Förväll grönsakerna ett par minuter. Koka samtidigt pastan al dente. Finhacka persiljan och lägg i buljongen och häll upp i termos.

Servering

Servera soppan i koppar .

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll bara buljongen i termosen och lägg alla förvällda grönsaker och pasta i separata burkar och ta med på utflykten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar