Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.”

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.

Liknande recept

Fänkåls- och mangosallad

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Julens gröna sallad

(15)

Kiwisalsa

(19)

Avocado- & mangosallad

(10)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grillad blomkål med tryffelaioli

(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.”

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.

Liknande recept

Fänkåls- och mangosallad

(10)

Fish tacos deluxe

(32)

Julens gröna sallad

(15)

Kiwisalsa

(19)

Avocado- & mangosallad

(10)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grillad blomkål med tryffelaioli

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies