Varm choklad med rom och vispgrädde
  • Tid 10 min

Varm choklad med rom och vispgrädde

3.36 (22 betyg)

Chokladen värmer gott när den smaksätts med lite rom och toppas med grädde.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 12 cl mörk rom
Till garnering:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk råsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastrull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen, se till så att den inte kokar.

Till garnering

  1. 1

    Häll upp chokladen i glas eller koppar och toppa med lättvispad grädde och råsocker.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Krydda chokladen med stjärnanis för en alkoholfri variant. Koka 3 stycken stjärnanis med 1 deciliter vatten 5-10 minuter och använd det smaksatta vattnet i grundreceptet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • ulgu

    Gilla