För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vaniljfrestelser

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ljuvliga bullar fyllda med smör och vanilj, utmärkt att bjuda på när fikagäster väntas.

Tillagningstid: 45 min + 1,5 tim i frysen + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1.75 dl kallt vatten
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 litet ägg
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Smörfyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3.75 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • Till pensling:
  • 2 ägg, ett helt ett endast gulan
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

  1. Ställ in mjölet i frysen 1 timme. Lös upp jäst i vatten. Tillsätt lite mjöl i taget och allt smör. Rör för hand eller på låg hastighet i en assistent. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
  2. Pudra degen med mjöl och lägg i en plastpåse. Platta till och låt vila i frysen ca 30 min, tills den är rätt hård.

Smörfyllning

  1. Vispa ingredienserna till smörfyllningen med elvisp så att massan blir lätt och luftig. Kavla degen tunn, ca 4 mm, på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, 8 × 8 cm. Lägg 1 msk smörfyllning på varje bit, vik samman från alla hörn och tryck till på mitten.
  2. Lägg bullarna i bullformar. Vispa ägg och äggula lätt. Pensla bullarna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme i högst 28°.

Till pensling

  1. Sätt ugnen på 230°. Pensla bullarna igen med äggvispet, strö över mandelspån. Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen, 12–13 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-05-28

Supergoda bullar!

Checkbox Coop

2014-05-22

@irene brus Hej, först ska du ha mjölet i frysen 1 timme innan du gör degen. Sen ska degen vara i frysen i 30 minuter.

irene brus

2014-05-21

det står i beskrivning 1,5 timme i frysen men i texten 30 minuter i frysen - vilket ska man gå efter ?

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(17)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Chai-te

(13)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffranspannkaka

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 9 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1.75 dl kallt vatten
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1 litet ägg
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Smörfyllning:
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3.75 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • Till pensling:
  • 2 ägg, ett helt ett endast gulan
  • 1 dl mandelspån

Vaniljfrestelser

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ljuvliga bullar fyllda med smör och vanilj, utmärkt att bjuda på när fikagäster väntas.

Tillagningstid: 45 min + 1,5 tim i frysen + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ställ in mjölet i frysen 1 timme. Lös upp jäst i vatten. Tillsätt lite mjöl i taget och allt smör. Rör för hand eller på låg hastighet i en assistent. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Överarbeta inte degen.
  2. Pudra degen med mjöl och lägg i en plastpåse. Platta till och låt vila i frysen ca 30 min, tills den är rätt hård.

Smörfyllning

  1. Vispa ingredienserna till smörfyllningen med elvisp så att massan blir lätt och luftig. Kavla degen tunn, ca 4 mm, på ett mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, 8 × 8 cm. Lägg 1 msk smörfyllning på varje bit, vik samman från alla hörn och tryck till på mitten.
  2. Lägg bullarna i bullformar. Vispa ägg och äggula lätt. Pensla bullarna. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme i högst 28°.

Till pensling

  1. Sätt ugnen på 230°. Pensla bullarna igen med äggvispet, strö över mandelspån. Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen, 12–13 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2014-05-28

Supergoda bullar!

Checkbox Coop

2014-05-22

@irene brus Hej, först ska du ha mjölet i frysen 1 timme innan du gör degen. Sen ska degen vara i frysen i 30 minuter.

irene brus

2014-05-21

det står i beskrivning 1,5 timme i frysen men i texten 30 minuter i frysen - vilket ska man gå efter ?

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(17)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Chai-te

(13)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Saffranspannkaka

(12)