Valnötspanerad cheddarfylld kalkonfilé med calvadossås
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Valnötspanerad cheddarfylld kalkonfilé med calvadossås

0 (0 betyg)

Kalkon med knaprigt täcke passar utmärkt till den fylliga gräddsåsen med honungstekta äppelbitar.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 100 g cheddar eller ädelost
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 ägg, endast vitor
  • 100 g finhackade valnötter
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 krm salt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
Calvadossås:
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 tsk majsena
  • 4 tsk Calvados
  • 2 krm salt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Snitta kalkonfiléerna på längden. Skär osten i stänger. Fyll filéerna med osten och fäst ihop med cocktailpinnar. Salta och peppra. Vänd kalkonfiléerna först i mjölet, sedan i uppvispad äggvita och sist i valnötshacket.

  2. 2

    Stek i fett i en stekpanna på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnssäker form. Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

  3. 3

    Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar. Fräs dem tillsammans med smör och honung i en traktörpanna. Häll på buljong, äppeljuice och grädde. Sjud såsen på svag värme. Rör ut majsena i lite kallt vatten och häll det i den sjudande såsen. Rör om väl. Låt koka upp och sjud ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med calvados, salt och peppar.

Servering

Servera med t ex lättkokt broccoli, bönor och fräst salladslök, ev basmatiris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar