Våfflor med lax och rysk yoghurt
  • Tid 30 min

Våfflor med lax och rysk yoghurt

4.8 (5 betyg)

Variera dina våfflor! Servera med rökt lax och rysk yoghurt så blir det till en fin förrätt eller ett lyxigare mellanmål.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g smör + till gräddningen
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk eller liknande dryck
Till servering:
  • kallrökt lax
  • rysk yoghurt
  • schalottenlök, finhackad
  • dill
  • citron, i klyftor
Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Vispa mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn, smöra laggen och grädda ca ¾ dl smet åt gången. Servera våfflorna med lax, yoghurt, lök, dill och citronklyftor.

  2. 2

    Hetta upp ett våffeljärn, smöra laggen och grädda ca ¾ dl smet åt gången.

  3. 3

    Servera våfflorna med lax, yoghurt, lök, dill och citronklyftor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör