Våfflor för stora och små
  • Tid 40 min

Våfflor för stora och små

3.68 (28 betyg)

Frasiga våfflor är lika goda med löjrom och rödlök som med sylt och grädde.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

10 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom, eller
  • vispad grädde
  • sylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.

  2. 2

    Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.

  3. 3

    Lägg våfflorna på galler.

  4. 4

    Servera genast med något av serveringsförslagen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar