Ulrikas bästa tacos
  • Tid 30 min

Ulrikas bästa tacos

5 (3 betyg)

Tomatsalsan har en lite picklad smak – jättegott i tacon!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 25

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g nötfärs
  • 300 g kokta röda linser
  • 2 msk tacokrydda (ev hemgjord)
Guacamole
  • 2 mogna avokador
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och nymald svartpeppar
Salsa
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 3 tomater, fintärnade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 kruka koriander, grovt hackad
  • salt och peppar
Till servering
  • tortillas eller tacoskal
  • 1 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Guacamole: Mosa avokadon grovt med en gaffel och vänd runt med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Salsa: Blanda socker, vatten, ättika och limeskal i en skål. Vänd ner tomater, lök och koriander. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt linser och tacokrydda. Stek ytterligare några minuter.

  4. 4

    Servera tacofärs, guacamole och salsa med tortillas eller tacoskal, sallad, riven ost och gräddfil.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar