Ugnstrull

Ugnstrull

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den här ruskigt goda gotländska pirogen är fylld med härligt kryddat rimmat fläsk. Perfekt för picknick eller buffé.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk honung
  • 1 dl rågmjöl
  • 10 dl rågsikt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 400 g tärnat rimmat fläsk
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 krm kryddpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten (37°). Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och så mycket mjöl att degen släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  2. Stek fläsk och lök i en stekpanna och krydda med kryddpeppar. Slå upp på ett fat och låt kallna.
  3. Dela degen i 16 bitar och platta ut dem. Fördela fyllningen på dessa. Tryck till så att det blir en rund bulle. Lägg skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Brödet smakar gott till ett glas öl och passar bra som mellanmål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin Svensson

2013-10-03

Gott, smidigt och matigt

Ugnstrull
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk honung
  • 1 dl rågmjöl
  • 10 dl rågsikt
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 400 g tärnat rimmat fläsk
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 krm kryddpeppar (efter smak)

Ugnstrull

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den här ruskigt goda gotländska pirogen är fylld med härligt kryddat rimmat fläsk. Perfekt för picknick eller buffé.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 st

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten (37°). Rör om. Tillsätt övriga ingredienser och så mycket mjöl att degen släpper bunken. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  2. Stek fläsk och lök i en stekpanna och krydda med kryddpeppar. Slå upp på ett fat och låt kallna.
  3. Dela degen i 16 bitar och platta ut dem. Fördela fyllningen på dessa. Tryck till så att det blir en rund bulle. Lägg skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Brödet smakar gott till ett glas öl och passar bra som mellanmål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin Svensson

2013-10-03

Gott, smidigt och matigt