Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

3.5 (4 betyg)

Här spelar den ugnsrostade blomkålen huvudrollen. Av rostningen blir blomkålen nötig och söt i smaken. En smakrik ostsås och knaprigt kycklingbacon passar perfekt till.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g kalkonbacon eller kycklingbacon
Ostsås:
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 150 g emmentalerost, grovriven
  • 3 timjankvistar + till garnering
  • 1 tsk majsena
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär blomkålen i cm-tjocka skivor rätt igenom medblast och roten kvar. Fördela blomkålen på en ugnsplåtoch ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnenca 20 min.

Ostsås:

  1. 1

    Fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull.Häll i vin och låt koka upp. Lägg ner ost och timjanoch sjud under omrörning någon minut. Tillsätt majsenaoch rör om till en slät sås.

  2. 2

    Stek baconet knaprigt i en stekpanna med smör i.Ringla ostsåsen över blomkålen och strö över baconetvid servering. Garnera med timjan.

Servering

Garnera med strimlad salladslök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ostsåsen är supergod att doppa bröd eller grönsaker i precis som en ostfondue.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar