Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Här spelar den ugnsrostade blomkålen huvudrollen. Av rostningen blir blomkålen nötig och söt i smaken. En smakrik ostsås och knaprigt kycklingbacon passar perfekt till.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 140 g kalkonbacon eller kycklingbacon
  • Ostsås:
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 150 g emmentalerost, grovriven
  • 3 timjankvistar + till garnering
  • 1 tsk majsena

Gör så här

  1. Skär blomkålen i cm-tjocka skivor rätt igenom medblast och roten kvar. Fördela blomkålen på en ugnsplåtoch ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnenca 20 min.

Ostsås:

  1. Fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull.Häll i vin och låt koka upp. Lägg ner ost och timjanoch sjud under omrörning någon minut. Tillsätt majsenaoch rör om till en slät sås.
  2. Stek baconet knaprigt i en stekpanna med smör i.Ringla ostsåsen över blomkålen och strö över baconetvid servering. Garnera med timjan.

Servering

Garnera med strimlad salladslök.

Tips

Ostsåsen är supergod att doppa bröd eller grönsaker i precis som en ostfondue.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 140 g kalkonbacon eller kycklingbacon
  • Ostsås:
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 150 g emmentalerost, grovriven
  • 3 timjankvistar + till garnering
  • 1 tsk majsena

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Här spelar den ugnsrostade blomkålen huvudrollen. Av rostningen blir blomkålen nötig och söt i smaken. En smakrik ostsås och knaprigt kycklingbacon passar perfekt till.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär blomkålen i cm-tjocka skivor rätt igenom medblast och roten kvar. Fördela blomkålen på en ugnsplåtoch ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnenca 20 min.

Ostsås:

  1. Fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull.Häll i vin och låt koka upp. Lägg ner ost och timjanoch sjud under omrörning någon minut. Tillsätt majsenaoch rör om till en slät sås.
  2. Stek baconet knaprigt i en stekpanna med smör i.Ringla ostsåsen över blomkålen och strö över baconetvid servering. Garnera med timjan.

Servering

Garnera med strimlad salladslök.

Tips

Ostsåsen är supergod att doppa bröd eller grönsaker i precis som en ostfondue.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies