Ugnspannkaka med morot och bacon

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Härligt luftig och smakrik äggkaka med morot och bacon. Perfekt barnfavorit.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 200 g morötter, finrivna
  • 120 g skivat bacon
  • 2.5 dl lingonsylt
  • 300 g morötter, till servering

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt ägg, resten av mjölken och rivna morötter. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på baconskivorna från kant till kant och grädda ytterligare 20–25 min. Låt gärna stå 5 min innan servering. Servera med lingonsylt och morotsstavar.

Tips

Värm den inoljade formen i ugnen innan du häller ner smeten för bättre resultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-15

Jättegod! Jag är allergisk mot lingon tyvärr, men tog äppelmos istället och det var jättegott.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(0)

Tofu Tikka

(8)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Minestronesoppa med linser

(6)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Couscouspanna med fisk

(1)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 200 g morötter, finrivna
  • 120 g skivat bacon
  • 2.5 dl lingonsylt
  • 300 g morötter, till servering

Ugnspannkaka med morot och bacon

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Härligt luftig och smakrik äggkaka med morot och bacon. Perfekt barnfavorit.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt ägg, resten av mjölken och rivna morötter. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord ugnsform.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på baconskivorna från kant till kant och grädda ytterligare 20–25 min. Låt gärna stå 5 min innan servering. Servera med lingonsylt och morotsstavar.

Tips

Värm den inoljade formen i ugnen innan du häller ner smeten för bättre resultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-15

Jättegod! Jag är allergisk mot lingon tyvärr, men tog äppelmos istället och det var jättegott.

Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(0)

Tofu Tikka

(8)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Minestronesoppa med linser

(6)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Couscouspanna med fisk

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies