Ugnsomelett med sparris och zucchini

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

En omelett med sparris, zucchini som tillagas i ugnen och serveras med rivna morötter.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(10)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 12 små ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g fryst grön sparris, tinad
  • 0.5 zucchini, tunt hyvlad
  • 75 g riven cheddarost
  • 300 g morot, till servering

Ugnsomelett med sparris och zucchini

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

En omelett med sparris, zucchini som tillagas i ugnen och serveras med rivna morötter.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smörj en ugnsform och varva zucchiniskivor med riven ost.
  2. Lägg på sparrisen, häll över äggblandnigen och grädda mitt i ugnen tills omeletten stelnat och har fin färg, ca 30 min. Servera med rivna morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2019-09-27

Vår behövde ganska mycket längre tid i ugnen, kanske vi hade för stor form. Annars super gott! Man kan gott ta i lite när de gäller salt och peppar :)

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(10)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies