Ugnslax med thaismaker
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Ugnslax med thaismaker

3.73 (15 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé i bit
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0.5 dl strimlad ingefära
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 finriven fiskbuljongtärning
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 150 g haricots verts
Till servering:
  • koriander
  • 1 klyftad lime
  • ris eller glasnudlar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Skär bort skinnet från filén. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

  2. 2

    Blanda kokosmjölk,ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och finriven fiskbuljong.

  3. 3

    Fördela grönsakerna runt om laxen och häll på kokosmjölken. Laga fisken mitt i ugnen till en innertemperatur runt 50°, ca 25 min.

  4. 4

    Servera fisken med koriander, limeklyftor och ris eller nudlar.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mariette

    Detta var fantastiskt gott, fick till och med en person som verkligen inte tycker om fisk att äta och det samt tycka det var gott och kan gärna äta det igen. Superbra som vardagsmat eftersom det går så fort att tillaga. Ingefäran saknades i receptet i tidningen man fått hem, saknade inte det, men skall testa att lägga till det nästa gång, för fler gånger lär det bli!

  • Johanna

    Fick mig att tycka om lax igen! Och jättelättlagat!

  • Miranda

    Supergott och jätteenkelt! Har lagat det säkert 1o gånger det senaste halvåret. Färsk lax är att rekommendera!

  • Chiliflagan

    Faktiskt otroligt gott! Till och med barnen sade att "det var det godaste de ätit på hela dagen" :D För de vuxna lade vi till chiliflakes, och tamari till riset.

Visa fler