Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • olivolja till formen
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 0.5 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 förpackning minimozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform. Bred på färskosten med t ex en gaffel och krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, till en innertemperatur på 50°.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt, peppar och ev honung.

Tips

Kan serveras med ett gott bröd eller kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé
  • olivolja till formen
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 0.5 kruka basilika, till servering
  • 1 tsk salt
  • Tomatsallad:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 förpackning minimozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform. Bred på färskosten med t ex en gaffel och krydda med citronpeppar. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, till en innertemperatur på 50°.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med resten av ingredienserna till salladen. Smaka av med salt, peppar och ev honung.

Tips

Kan serveras med ett gott bröd eller kokt potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)