Ugnsfisk i citronmelissås
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ugnsfisk i citronmelissås

3.89 (9 betyg)

Lättlagad fisk i en gräddig sås med pressade rotfrukter.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 kg potatis
  • 5 palsternackor
  • 500 g vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl citronmeliss
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 160 g brysselkål
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatis och palsternacka i jämnstora bitar. Koka i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Lägg fisken i en passande ugnsform och salta. Blanda ihop grädde, vin, citron, citronmeliss och riv ner buljongen. Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 56°.

  3. 3

    Ansa och koka brysselkål i saltat vatten ca 8 min. Pressa palsternacka och potatis vid servering och servera fisken toppad med citronmeliss.

Servering

Tillsätt en klick smör i i potatis-palsternackan och veva ihop till ett fluffigt mos.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg i all citronmeliss vid servering om barnen inte gillar "prickar" i maten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anja

    Varför får man lax i varukorgen när en väljer att köpa ingredienserna till detta recept? Det står "vit fisk" i receptet, sist jag kollade var lax inte vit...

  • Görel

    Jag tog färsk timjan i stället för citronmeliss, supergott det med!

  • Annapanna

    En riktig favorit här hemma!

  • Helene

    Jättegott var denna fiskrätt.

Visa fler