Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)