För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(62)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Peixe frito com batata doce

(4)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(3)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(62)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Peixe frito com batata doce

(4)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(3)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)