Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Generöst med dill och pepparrot sätter fart på laxen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxpudding med gravad lax

(48)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies