Ugnsbakad laxsida med hoisin, sesamfrön och pak choi
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Ugnsbakad laxsida med hoisin, sesamfrön och pak choi

4.8 (5 betyg)

I stort sett omöjligt att inte göra succé med denna underbart kryddade laxsida med tillbehör.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk sechuanpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 2 röda chili, i tunna skivor
Till servering
  • 7 dl ris
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 800 g pak choi
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 400 ml hoisinsås
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar.

  3. 3

    Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.

  4. 4

    Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cissi

    Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!