Ugnsbakad laxsida med hoisin, sesamfrön och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

I stort sett omöjligt att inte göra succé med denna underbart kryddade laxsida med tillbehör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk sechuanpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • Till servering
  • 7 dl ris
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 800 g pak choi
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 400 ml hoisinsås
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar.
  3. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fänkålssoppa med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Laxtartar med gurka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Snabbgravad halstrad lax

Betyg
Betyg
(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1.2 kg laxsida, med skinn
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk sechuanpeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 2 röda chili, i tunna skivor
  • Till servering
  • 7 dl ris
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 800 g pak choi
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 400 ml hoisinsås
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten

Ugnsbakad laxsida med hoisin, sesamfrön och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

I stort sett omöjligt att inte göra succé med denna underbart kryddade laxsida med tillbehör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Mortla ihop de torra kryddorna till laxen lätt och blanda med flingsaltet. Strö kryddblandningen över laxen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över lite olja. Baka laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°, ca 18 min. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pak choi och vitlök hastigt, ev i omgångar.
  3. Häll över hoisinsåsen, tillsätt ingefära och vatten, låt puttra ihop någon minut och smaka av med salt. Häll upp på ett serveringsfat och strö över sesamfröna.
  4. Toppa laxen med salladslök och chili vid servering. Servera med ris och pak choi.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-11-07

Så gott!! Enkelt att göra, men massor av smak! Ett av mina favoritrecept, som görs såväl till vardag som fest.

Moa

2020-08-29

Urgott!

Ann

2020-01-04

Hade inte Hoisin så tog en Teriakisås istället men mindre mängd. Duttade i lite japansk soya. Ljuvligt.

Cissi

2018-04-27

Men kära nån vilket lyckat recept! Jag köpte däremot bara 200ml hoisinsås men det hade nog blivit på tok för soppigt med 400ml. Sjukt gott! Och vackert! Vi njöt! Kommer garanterat lagas igen!

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fänkålssoppa med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Laxtartar med gurka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Snabbgravad halstrad lax

Betyg
Betyg
(5)