Tupp i vitt vin med rosmaringremolata
  • Tid 105 min

Tupp i vitt vin med rosmaringremolata

0 (0 betyg)

Tupp i kryddig buljong med frisk remolata.

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

6 portioner
  • 2.5 kg tupp styckad i mindre bitar (spara skrovet till buljongen) eller motsvarande mängd kyckling
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 37 cl torrt vitt vin
  • 25 st skalade steklökar eller pärllökar
  • 0.5 tsk salt (eller efter smak)
  • 2 krm nymalen svartpeppar (eller efter smak)
Rosmaringremolata:
  • 2 citroner, rivet skal
  • 4 msk färsk rosmarin
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
Buljong:
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 delade tomater i grova klyftor
  • 100 g skalad rotselleri skuren i bitar
  • 1 skalad morot skuren i bitar
  • 0.5 st vitlöksklyfta, delad på mitten vågrätt
  • 4 msk persilja (helst bladpersilja)
  • 1 lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Buljongen

  1. 1

    Börja med buljongen. Lägg skrovet av tuppen eller kycklingen och övriga ingredienser i en rymlig kastrull och tillsätt kallt vatten så att det täcker. Låt koka utan lock 1 timme. Skumma då och då. Sila av och ställ buljongen åt sidan så länge.

Grytan

  1. 1

    Stek kycklingbitarna i olivolja i en tjockbottnad gryta, gärna en gjutjärnsgryta, så att de får fin färg. Tillsätt vin och buljong. Låt koka på svag värme ca 30 minuter. Tillsätt de hela steklökarna och koka tills de är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Rosmaringremoulata

  1. 1

    Repa de små rosmarinbladen från kvistarna och hacka dem fint. Blanda med vitlök och rivet citron skal. Strö rosmaringremoulatan över grytan före serveringen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar