Tunnbröd till surströmmingen

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Imponera med hembakt tunnbröd, välj själv hur du helst vill smaksätta brödet, eller dela upp degen och baka olika varianter av samma degsats.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk anis, fänkål eller kummin
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt, kryddor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa. Forma den på mjölat bakbord till en längd och dela den i 20 bitar. Forma dem till runda bullar och låt dem ligga under bakduk.
  2. Sätt in en osmord plåt i mitten av ugnen. Mjöla bakbordet rikligt, gärna med kornmjöl. Det fungerar nästan som kullager när man kavlar. Kavla ut två bullar i taget till tunna runda kakor (ca 20 cm i diameter) utan att knåda dem först. Vänd och mjöla dem under utkavlingen.( Lägg dem gärna på ett bakplåtspapper så går de lättare att flytta över till plåten.) Nagga kakorna med en gaffel eller kavla några tag med en kruskavel så att de blir väl naggade. Ta ut den varma plåten och lägg kakorna, två och två, på den.
  3. Grädda dem i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt plåten vara kvar i ugnen hela tiden. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock eller väl tillsluten plastpåse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelscones - Coop

(7)

Tuppkammar - Coop

(3)

Julens godaste lingonbröd - Coop

(22)

Nässelscones - Coop

(3)

Yoghurtscones med vallmofrön - Coop

(3)

Rund limpa med maltsirap - Coop

(1)

Proteinrikt hälsobröd - Coop

(6)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter - Coop

(21)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk anis, fänkål eller kummin
  • 3.5 dl rågsikt
  • 3.5 dl kornmjöl
  • 3.5 dl vetemjöl

Tunnbröd till surströmmingen

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Imponera med hembakt tunnbröd, välj själv hur du helst vill smaksätta brödet, eller dela upp degen och baka olika varianter av samma degsats.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt, kryddor och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa. Forma den på mjölat bakbord till en längd och dela den i 20 bitar. Forma dem till runda bullar och låt dem ligga under bakduk.
  2. Sätt in en osmord plåt i mitten av ugnen. Mjöla bakbordet rikligt, gärna med kornmjöl. Det fungerar nästan som kullager när man kavlar. Kavla ut två bullar i taget till tunna runda kakor (ca 20 cm i diameter) utan att knåda dem först. Vänd och mjöla dem under utkavlingen.( Lägg dem gärna på ett bakplåtspapper så går de lättare att flytta över till plåten.) Nagga kakorna med en gaffel eller kavla några tag med en kruskavel så att de blir väl naggade. Ta ut den varma plåten och lägg kakorna, två och två, på den.
  3. Grädda dem i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt plåten vara kvar i ugnen hela tiden. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock eller väl tillsluten plastpåse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dinkelscones - Coop

(7)

Tuppkammar - Coop

(3)

Julens godaste lingonbröd - Coop

(22)

Nässelscones - Coop

(3)

Yoghurtscones med vallmofrön - Coop

(3)

Rund limpa med maltsirap - Coop

(1)

Proteinrikt hälsobröd - Coop

(6)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter - Coop

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies